gradina

Sistemele de acoperis verde

Există trei tipuri de bază de sisteme de acoperiș verde: intensiv (gros), extinse (subțiri) și semi-extinse (undeva între ele).

Intensiv: constă dintr-un strat gros de sol (50-200mm +) în care pot crește o varietate de ierburi, ierburi, flori și arbuști.

Acestea trebuie să fie grădini accesibile (pentru întreținere) și pot fi chiar folosite ca spațiu de recreere. Oferă un habitat valoros pentru fauna sălbatică, dar au o greutate semnificativă asupra clădirii și au nevoie de suport substanțial pentru acoperiș.

Acestea oferă o bună izolare și o absorbție mai bună a apei decât tipurile subțiri, dar au nevoie de multă grijă.

Extensiv: În general, un strat de adâncime (20-100 mm) de substrat plantat cu ierburi cu creștere redusă, cu toleranță la stres, mușchi și sedum.

Aceste sisteme ușoare necesită o întreținere redusă. Calitatea izolației este relativ scăzută, iar sistemele extinse includ întotdeauna izolația convențională.

Semi-extinse: cu adâncime puțin mai mare decât sistemele extinse (100-200 mm), dar construite pe aceleași principii pentru a permite o mai mare diversitate de plante. Este, de asemenea, o întreținere relativ redusă.

Acoperișurile verzi trebuie instalate pe acoperișuri așezate la maximum 30 °. Plantarea este doar vârful aisbergului – de dedesubt, un fleece de retenție a umidității menține apa în sol, mai degrabă decât lăsându-o să stea pe suprafața membranei; un canal de scurgere acva îndepărtează excesul de apă.

O membrană bună este totuși necesară pentru a preveni scurgerile, în timp ce un strat de control al vaporilor gestionează trecerea vaporilor de apă interiori prin acoperiș, împiedicând condensarea în interior.

Costul va varia în funcție de sistemul de acoperiș verde și de situația particulară.

Ca un ghid, prețurile pot varia de la  50 Euro / m² pentru un acoperiș sedum la 200 Euro / m² pentru un acoperiș intensiv plantat complet – costul oricărei armături necesare acoperișului și / sau structurilor de perete este suplimentară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.