bicicleta

Spun NU mersului cu bicicleta prin Bucuresti!

Citeam astazi ca un biciclist din capitala si-a luat o amenda de 750 lei (sper sa nu ma insele memoria) pentru ca nu avea claxon. Era sa fac o criza de epilepsie, dar mi-am amintit ca din fericire nu am nimic si m-am calmat.

Asadar, daca ne plimbam fara claxon in capitala, riscam o amenda similara cu cea pe care o primesc cei care trec pe rosu si risca sa raneasca sau ucida pe cineva. E bine de stiut cum sunt gandite legile la noi in tara.

In alta ordine de idei, nu asta e motivul pentru care nu as vrea sa ma plimb cu bicicleta prin capitala. Nu pentru ca as risca sa iau amenda, ci pentru ca imi e frica!

Stiu, sunt de moda veche, tin prea mult la viata mea! Dar chiar imi e frica!

Imi e frica pentru ca nu avem conditii sa mergem cu bicicleta prin capitala. Nu avem piste amenajate corespunzator, sunt prea putine. Si sincer, eu nu vreau sa merg cu bicicleta doar prin zonele “alea” care sunt sigure.

La noi inca nu se poate. Pot alte popoare si pentru noi. La noi in tara e prea “repede” sa mergem cu bicicleta in conditii normale, noi nu avem sosele, d-apoi piste pentru biciclete. Sa fim seriosi!

Imi place mult sa merg cu bicicleta. Nu de acum, de cand e la moda si de cand toata lumea practica pentru a “da bine in poze”. Imi place de cand ma stiu!

Cand eram prea mica ca sa invat sa ma dau pe bicicleta mergeam cu tati, pe Pegasul lui verde.

Aveam un scaun special facut pentru bara, un scaun oval din lemn, burete si un fel de piele/musama impermeabila.

Apoi am invatat sa ma dau cu trotineta, tricicleta si apoi bicicleta. Doar asta faceam toata ziua, era pasiunea mea, pe langa citit, iubit toti cainii intalniti in cale. Cam asta ma facea fericita, era simplu si gratuit (aproape).

Din facultate nu prea am mai folosit bicicleta. Cam de cand am inceput sa merg tot mai rar acasa, dar si de cand cea veche s-a stricat (a avut grija frate-miu de Mountain Bike-ul meu).

In prezent nu am o bicicleta

Eram la un pas sa-mi iau o bicicleta, anul acesta, la inceputul verii. Am si vazut cateva, aveam si scuza perfecta: ies cu catelul la plimbare.

Dar am tot ezitat, nu eram convinsa. Daca as fi in siguranta in trafic atunci poate da. Dar cand nu sunt in siguranta nici in masina (si acolo macar sunt pazita de ceva metal si niste airbaguri), nu voi risca.

Tot timpul cat am scris aveam in cap o melodie a lui Eminem cu Skylar Grey, asa ca o postez aici:

sursa imaginii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.