curatarea fetei

Sunt produse de ingrijire personala care ne influenteaza sanatatea

In fiecare zi ne supunem corpul mai multor tipuri de “agresiuni”. Fie ca ii oferim mancare nesanatoasa, produse de ingrijire toxice sau un aer poluat.

Stresul, lipsa timpului liber, agitatia in care traim. Toti acesti factori ne afecteaza zi de zi, putin cate putin, sanatatea.

Foarte multe produse ne influenteaza sanatatea!

Astazi vom discuta despre modul in care ne afecteaza produsele pe care le folosim pentru a ne ingriji corpul.

Zilnic folosim produse care sa ne curete tenul, corpul. De la banalul sapun si pana la celebrul gel de dus, sampon. Cremele de corp, pastele de dinti, produsele pentru machiat.

Toate aceste produse (si multe altele) sunt folosite zilnic de numeroase persoane la nivel mondial.

Probabil ati observat ca fiecare dintre aceste produse are anumite substante chimice in compozitie. Aceste substante chimice ne influenteaza intr-o masura mai mare sau mai mica sanatatea.

Firmele producatoare de produse cosmetice folosesc diferiti conservanti, cum ar fi parabenii. Acestia pot provoca dereglari endocrine, iar o parte din acestia sunt interzisi in anumite tari.

La fel sunt si ftalatii, formaldehida, triclosanul. Chiar si filtrele chimice impotriva razelor UV pot provoca tulburari endocrine.

De ce trebuie sa tinem cont?

Nu trebuie sa cadem dintr-o extrema in alta. Adica nu trebuie sa renuntam definitiv la produsele pentru ingrijirea corpului.

Trebuie doar sa invatam sa alegem sa le folosim pe cele mai putin “agresive” cu corpul nostru.

Ideal ar fi sa fie naturale si sa le folosim in cantitati reduse. Invatati sa va ingrijiti corpul cat mai natural, fara sa-l expuneti inutil la produse care-i pot face rau.

Nu trebuie sa ne spalam mai rar sau cu produse mai scumpe. Nu trebuie nici macar sa ne chinuim ore-n sir sa cautam informatii despre anumite substante chimice.

Trebuie doar sa alocam ceva mai multa atentie, sa incercam sa ne amintim ca secretul unei vieti frumoase consta in echilibru si comuniune cu natura.

sursa imaginii: https://bit.ly/2L0Tmdb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.