frati

Sunteti frati, dar nu ati avut aceleasi sanse in viata, de ce?!

Ati intalnit si cunoscut probabil, de multe ori in viata, frati care nu seamana. Nu ma refer acum la aspectul fizic, ci la comportament, mentalitate, realizari. Cu toate ca, teoretic, au fost crescuti in acelasi fel.

La fel se intampla si in cazul meu si al fratelui. Am fost crescuti in aceeasi casa, familie, localitate. Am primit aceeasi educatie, pana la facultate am urmat si aceeasi scoala (adica am avut aproape aceiasi profesori). Cu toate astea, suntem diferiti.

Doi frati nu au aceeasi sansa in viata. Cum influenteaza familia?

Citeam despre un studiu in care este scos in evidenta faptul ca mezinul familiei este mai ambitios.

Explicatia oamenilor de stiinta ar fi ca acestia incearca sa demonstreze tot timpul ca sunt mai buni si ca merita atentia parintilor.

Teoretic, primii nascuti se bucura mai mult timp de “dragostea parinteasca”. Din acest motiv, atunci cand se naste urmatorul copil, devin indiferenti. Pentru ca si-au primit cumva “portia” de iubire.

In calitate de frate (sora) mai mare, pot spune ca nu cred in acest studiu. Este strict parerea mea, bazata pe experienta personala si pe observarea celor din jur.

Exceptille confirma regula. Sau cel putin eu asa stiam!

Eu sunt mai ambitiosa ca si fratele meu, tocmai pentru ca el fiind mezinul familiei primea mai multa atentie. Sau cel putin asta credeam eu. La fel este si in cazul lui A. si in cazul catorva prieteni buni.

Sa fie doar exceptii aceste cazuri, este posibil. Pentru mine insa acest studiu nu poate fi adevarat.

Sunt convinsa ca fiecare familie este diferita. Fiecare experienta de viata este unica. La fel cum si noi, oamenii suntem diferiti si asta ne confera caracterul unic.

Cu toate acestea de multe ori fratele mai mare este cel care are mai multe de “suferit” in comparatie cu mezinul, tocmai pentru ca este primul nascut.

sursa imaginii: http://bit.ly/2AacDU4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.