Tabara 2013

Consider ca este foarte important sa fim bine informati, deoarece doar in felul acesta putem sa luam cele mai bune decizii pentru noi si pentru viitorul nostru. Din acest motiv, de foarte multe ori ajung sa citesc informatii diverse, informatii care in momentul respectiv nu sunt relevante pentru viata mea dar care poate, in viitor, imi vor fi utile. In felul acesta am ajuns sa descopar faptul ca exista in tara noastra multe tabere scolare extrem de bine dezvoltate, care se ridica la standarde internationale (daca nu am copii sunt total „pe langa” aceste subiecte).

Vreau sa afirm faptul ca sunt placut surprinsa de acest aspect, deoarece in perioada in care eu am copilarit taberele de vara nu ofereau foarte multe avantaje (erau mai „comuniste”, sa le zicem asa). In perioada copilariei mele mergeam maxim intr-o excursie cu clasa de o zi in zonele din jurul localitatii in care aveam scoala sau intr-o excursie de 2-3 zile spre o statiune mai indepartata in care profesorii plictisiti nu aveau chef de entuziasmul si energia noastra.

In tabere nu am fost deoarece nimeni nu se intorcea de acolo cu experiente placute, asa ca parintii ne „scuteau” de aceasta aventura „unica”. Noroc ca unii dintre noi am avut parinti putini mai „dezghetati” si am reusit sa invatam si sa descoperim lucruri noi, ca altfel…. Consider ca taberele de vara sunt foarte importante, iar copiii au doar de castigat deoarece: invata o multime de lucruri noi, practica diferite activitati in aer liber, invata sa comunice mai usor si mai eficient cu „semenii” lor.

In acest fel ei devin mai optimisti, mai veseli, mai comunicativi, mai activi si chiar mai sanatosi. Decat o vacanta petrecuta in casa, la bunici sau in excursie cu parintii, o tabara 2013 va fi mult mai educativa si va oferi copiilor o experienta de neuitat. In plus, parintii vor putea fi si ei singuri si vor putea petrece momente importante impreuna, chiar si pentru o perioada scurta de timp. Voi ce parere aveti despre aceste tabere scolare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.