caldura

Temperaturile de afara sunt greu de tolerat!

Vara asta caldura ne “arata” tot ceea ce “poate”. Intr-un fel era si normal, la cat de friguroasa si lunga a fost iarna.

Ma asteptam ca pana acum sa ne fi obisnuit cu temperaturile ridicate, am mai scris si aici despre asta, dar se pare ca nu.

Codurile de canicula nu trebuie ignorate!

Oriunde “arunci privirea” sau “tragi cu urechea” (televizor, online, radio), dai de stiri care te pun pe ganduri.

Sute de persoane ajung la urgente din cauza caniculei si, ca de obicei, traficul mare de victime suprasolicita sistemul de sanatate.

Partea interesanta este ca cei mai multi dintre cei care ajung la urgente sunt in etate, ceea ce e si normal. Corpul lor nu mai “tolereaza” la fel de bine caldura si cedeaza.

Intrebarea mea este: ce cauta afara?! Cine te obliga sa iesi din casa cand stii ca exista un cod rosu (sau de care o fi) de canicula?! Ce vrei sa demonstrezi? Ca iti poti face noi prieteni la urgente?!

Desi am fost invatata sa respect si ajut persoanele in varsta, unele parca nu merita asta!

Intelepciunea nu vine neaparat o data cu varsta!

Exista si persoane in etate care inca rationeaza si care au inteles ca imbatranirea nu aduce cu ea neaparat intelepciune si suprematie in fata tineretului. Dar acestia sunt in minoritate.

Majoritatea te privesc de sus, te sfideaza si uneori ajung chiar la jignire, pentru ca ei stiu mai bine! Au “scoala vietii”, au vazut si au trait de toate!

Uitand insa ca vremurile se schimba de la o zi la alta, ca viata pe care ei au trait-o este diferita de cea pe care o traim noi, noua generatie.

Uitand ca a fi intelept inseamna tocmai a accepta ca niciodata nu poti stii totul. Ca deh, ne folosim doar o mica parte din capacitatea materiei cenusii.

In plus, evolutia tehnologica nu ne permite sa mai tinem pasul cu tot ce e nou atunci cand avem o anumita varsta.

sursa imaginii: http://bit.ly/2htVvQl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.