utilizatori fb

Tipuri de utilizatori Facebook

Am ajuns sa traim in Era Facebook si probabil nu este un lucru rau. Sa reusesti sa aduni aproape un sfert (2 miliarde de utilizatori) din populatia Terrei intr-o singura aplicatie, este mare lucru.

Fie ca esti persoana fizica, fie ca esti companie sau animal, aceasta retea de socializare iti permite sa fii asa cum vrei tu; sa iti construiesti propria viata in mediul online.

Poti sa faci aproape orice: sa comunici cu prietenii, sa-ti faci altii noi, sa urmaresti vedetele preferate, sa te joci, sa-ti faci cumparaturile, aproape tot ce iti doresti.

Utilizatorii Observatori

Unele persoane folosesc Facebook-ul doar pentru a se informa. Acestia urmaresc ce posteaza celelalte persoane insa nu interactioneaza, nu-si exprima convingerile. In aceasta categorie ma aflu si eu.

Utilizatorii Informatori

In schimb alte persoane sunt extrem de active. Acestea posteaza orice, despre ei, despre lume in general, sunt un fel de informatori. Scopul lor este sa posteze in permanenta, aproape orice.

Utilizatorii Constructori

Exista si cei care folosesc aceasta retea de socializare pentru a-si pastra si intari relatiile de prietenie pe care le au si in viata reala. Acestia vor incerca tot timpul sa raspunda postarilor prietenilor, vor incerca sa fie activi cu cei pe care ii cunosc. Ei sunt constructorii.

Utilizatorii Self-isti

Una dintre cele mai mari categorii, probabil si cea mai importanta, este cea a celor care-si fac selfie-uri. Acestia vor publica tot timpul continut de tipul pozelor sau videoclip-urilor din dorinta de a fi apreciati (like-uri, share-uri, comentarii). Ei “traiesc” online pentru aprecierea celorlalti.

Aceasta incadrare a utilizatorilor Facebook este una generala, facuta de catre o universitate din statul Utah.

Bineinteles ca nu fiecare utilizator se incadreaza strict intr-o singura categorie si nu putem generaliza aceasta incadrare la nivelul celor 2 miliarde de utilizatori.

Fiecare persoana este unica si trece prin diferite perioade in viata. Poate deveni, pe rand, treptat, atat observator, cat si constructor, informator sau chiar self-ist.

Voi in ce categorie credeti ca va incadrati?

sursa imaginii: http://bit.ly/2vf29vN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *