titanic

Titanic, filmul care ne-a marcat existenta si care inca starneste admiratia

Titanic, filmul care a marcat mai multe generatii (si pe a mea). Eram in clasa a saptea cand a aparut celebrul film al lui James Cameron (scriitor si regizor).

Era perioada de glorie care ni-l prezenta pe tanarul si talentatul Leonardo DiCaprio, alaturi de frumoasa Kate Winslet.

Fiind exact varsta la care incepeam sa ne dorim prezenta masculina in viata noastra, am ramas impresionata de dragostea dintre cei doi.

In acea perioada era foarte greu sa ajungi la un cinematograf. Nu am vazut mult timp filmul. Pentru ca stiam toata povestea, atunci cand l-am vazut prima data nu am plans. Prea multe femei o facusera inaintea mea, ce rost mai avea sa “vars si eu cateva lacrimi”.

Asa cum stiti si voi, in film este prezentata scurta “viata” a navei R.M.S. Titanic (prima si ultima ei calatorie) si o poveste de dragoste demna de “marile ecrane”.

James Cameron nu este doar un regizor devenit deja celebru pentru filmele sale, ci si un explorator al lumii subacvatice. Acesta, alaturi de alti specialisti in acest domeniu, a explorat epava navei Titanic.

Titanic: sunt sigura ca nu v-ati pus aceasta intrebare in 20 de ani

Ca si o curiozitate: din cei 1160 de oameni care au murit in acest incident, au fost recuperate doar 340 de cadavre. Restul ar trebui sa fie pe fundul oceanului.

Cu toate astea, in cele mai multe filmari nu apar si ramasite umane. De ce se intampla acest lucru?

Explicatia specialistilor ar fi ca la acea adancime mediul este acid si presiunea ridicata. Asa ca, dupa disparitia tesuturilor (aici intra in actiune fauna), oasele pur si simplu s-au dizolvat.

Cu siguranta sub nava sau in camerele inca sigilate ale acesteia, mai exista ramasite umane care asteapta sa fie gasite. In cazul in care nu va era suficient de “frica” de lumea subacvatica.

Va recomand sa urmariti videoclipul de mai jos postat de National Geographic:

sursa imaginii: http://bit.ly/2ja6Qn9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.