copilarie

Tot despre bullying si astazi: un fel de continuare …

Vorbeam cu D. despre faptul ca in perioada adolescentei noastre sa fii diferit era nasol. Dupa cum scriam si in articolul precedent, Doamne fereste sa ai ochelari sau aparat dentar.

Dar nu doar asta, orice aveai sau orice faceai diferit, erai judecat, batjocorit, poate chiar batut. Si nu era usor, pentru ca de multe ori profesorii nu se implicau, iar parintii … erau altfel in acea perioada.

Un bun parinte era cel care nu te batea in perioada copilariei noastre. Astazi, un bun parinte e cel care se implica si incearca sa te creasca astfel incat  sa nu ramai traumatizat de nimic din ceea ce ti se intampla.

Bullying-ul este de mai multe tipuri

Eu am avut o copilarie frumoasa, cu toate ca am suferit des de bullying in scoala. Mi-am pierdut oarecum increderea in mine si mi-a fost destul de greu sa o regasesc de-a lungul anilor.

Prima persoana care trebuie sa schimbe aceasta problema este parintele. Apoi profesorul. Poate chiar si asistentii sociali si alte persoane abilitate.

Dar parintele joaca un rol major. Pentru ca daca un copil este bine educat, acesta nu va incerca sa faca misto sau sa bata un alt copil.

Chiar daca e diferit, no matter what.

O copilarie fericita este una cu multa dragoste si echilibru

Cu siguranta vor exista exceptii. Pentru ca sunt multe tipuri de caractere. Bullying-ul este o problema la nivel international, nu doar in Romania.

Problema este ca la noi a atins cote alarmante. Iar asta nu e deloc bine. Am observat ca de regula cei care sunt nesiguri pe ei ajung sa fie cei care-i ranesc intentionat pe ceilalti.

Nu exista un echilibru in viata lor pe care-l compenseaza prin nevoia de a fi in varful “lantului trofic”.

Daca avem grija de copiii nostri, nu doar ca viata lor va fi mai usoara si mai fericita, ci si a celor din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.