poftele

Tot despre kilograme in plus: pentru ca sunt grele!!!

Batalia mea cu “nemiloasele” kilograme in plus nu s-a sfarsit atunci, nici azi si probabil nici in viitorul apropiat.

Ajunsesem la 54 de kilograme apoi in anii urmatori, vreo 6, ma mentineam intre 51-54. Depindea cat de multa miscare faceam, cat de putin mancam.

Nu am tinut niciodata dieta si nici nu am facut sport in aceasta perioada. Prin miscare ma refer strict la facut curatenie in casa, iesit cu cainele.

Uneori cate un mutat dintr-o chirie in alta, alteori cateva zile pe la spital cu A. in care reuseam sa mananc ceva doar cand conduceam.

De astea, de viata. Trebuie sa recunosc ca sunt destul de activa in comparatie cu alte persoane din jurul meu.

Kilogramele in plus iti pot schimba viata

Adica fac cumparaturi, curatenie, ies cu cainele si astea de cele mai multe ori singura. Iar la noi curatenia e curatenie si e de 2 ori pe saptamana cel putin.

In ultima jumatate de an s-a intamplat totusi ceva in viata mea. Muncesc mai multe ore si implicit si stau pe un scaun. Iar dupa ce termin programul imi e greu sa-mi gasesc motivatia sa fac ceva.

Mi-am spart si Apple watch-ul care ma motiva sa-mi fac pasii zilnic sau sa ma misc. Toate acestea si cu un mancat ceva mai dezorganizat pe fond hormonal au dus la o ingrasare.

Nu una foarte mare, dar pentru mine tragica. Am ajuns la 55 de kilograme, asadar 2-3 kilograme in plus.

Si problema e ca nu mai scap de ele. Vreo 2 luni am fost asa, poate chiar 3, pentru ca am renuntat sa ma mai cantaresc zilnic pentru ca eram in depresie ziua respectiva.

Alege sa fii pozitiv

Nu ma simt deloc bine si probabil si pentru ca aceste kilograme sunt doar grasime/celulita. Disperare, panica.

A durat cateva saptamani sa incerc sa ma adun din punct de vedere psihic, dar cred ca am reusit.

Am inceput sa urc scarile o data pe zi. Cam 22 de etaje. Nu e mult, dar e ceva. Stau mai mult cu cainele pe afara, incerc sa nu mai mananc atat de multe dulciuri.

Am reusit sa ajung la 54.5 in ultima saptamana, ceea ce e bine. Sunt pe drumul cel bun. Nu m-am infometat, nu am renuntat la nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.