alunite

Trebuie sa aveti mare grija cu alunitele!

Am tot vrut sa scriu despre alunite si puncte albe, pentru ca ma incadrez in categoria celor care le este putin frica de ele.

De cand ma stiu am o alunita pe mana stanga, aproape de degetul aratator. In liceu consideram ca este “sexy” pentru ca e destul de mare si pare a fi un semn distinctiv, un fel de tatuaj.

Imi amintesc chiar si ca alegeam sa fumez cu mana stanga, tocmai pentru a se vedea clar alunita; probleme de adolescent rebel.

Alunitele trebuie verificate periodic!

In ultimii ani insa alunita a tot crescut si si-a schimbat culoarea, spre albastrui cumva. Inca consider ca arata foarte bine, dar parca a inceput sa imi fie frica de ea.

Pentru ca am mostenit genetic si niste puncte albe (pe care le am tot asa, de cand ma stiu), fix in zona ochilor, am decis sa merg la dermatolog.

Am aflat ca sunt in regula in ceea ce priveste alunita, ca nu pune momentan semne de intrebare, dar ca este bine sa vin anual la un control. Oricum psoriazisul ma “invita” la controale anuale, asa ca: de ce nu!

Punctele albe au fost scoase printr-un fel de procedura (tortura) de ardere. Fiind foarte vechi si adanci, fix in coltul ochiului, adica intr-o zona sensibila, am avut niste rani de toata frumusetea.

Nu va expuneti alunitele la soare!

Partea nasoala ca dupa ce s-au vindecat a trebuit sa-mi mai fac una, pentru ca cel mai mare nu iesise complet. Dar, intr-un final, am scapat momentan de ele.

Ma ingrijoreaza insa faptul ca maica-mea e plina si de alunite si de puncte albe si pentru ca se mostenesc genetic … ma astept “la mai multe!”.

Aveti grija cu alunitele, mergeti la dermatolog atunci cand forma, culoarea sau evolutia lor nu vi se pare in regula! Nu riscati sa ajungeti la probleme de sanatate mai grave.

De asemenea, invatati sa le protejati de soare, folositi lotiune de protectie solara cu un factor ridicat de fiecare data!

sursa imaginii: http://bit.ly/2gmc39t

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.