stres

Trebuie sa invatam sa infruntam stresul!

Din punctul meu de vedere stresul este ca un fel de fantoma. Apare in viata noastra fara sa ne dam seama si pe cand realizam asta nu mai putem scapa de el.

Pentru ca cele mai multe decese la nivel mondial au ca si cauza principala stresul, este foarte important sa stim cum sa luptam cu succes cu acest necrutator factor.

Stresul ne poate ucide!

Inainte viata era mai simpla. Nu aveam atat de multe activitati, nu stiam atat de multe. Lucrurile se desfasurau mai incet si nu incercam sa ne impingem limitele.

Tot timpul ne dorim sa facem mai mult, iar corpul nostru resimte din plin acest lucru. Din aceasta cauza nu mai avem timp sau uitam sa avem grija de noi.

Nu mai dormim suficient, nu ne mai alimentam corect si zi de zi, pas cu pas, ne punem sanatatea in pericol.

Sunt multe metode care ne pot ajuta sa facem fata mai usor stresului. Putem asculta muzica preferata, putem face o baie lunga relaxanta, putem avea o seara speciala cu iubitul/sotul, putem sa ne plimbam sau sa facem o excursie, putem citi o carte.

Toate acestea sunt insa doar anumite “pauze” din viata stresanta.

Aveti grija de corpul vostru!

Trebuie sa facem ceva si ca sa ne intarim corpul astfel incat sa lupte mai bine cu stresul. Pe langa odihna fizica si psihica, trebuie sa avem grija sa mancam cat mai bine.

Alegerea alimentelor care ne intaresc sistemul imunitar este esentiala. Masa de dimineata este foarte importanta. Alegeti alimente hranitoare, consistente, care sa ne ofere suficienta energie pe parcursul intregii zile.

Fructele oleaginoase, fructele de padure, ceaiul verde, ceaiul de musetel, orezul brun, avocado, legumele, ciocolata cu continut ridicat de cacao, sunt cateva dintre recomandarile nutritionistilor.

Nu este greu sa avem grija de noi, de obicei corpul nostru ne spune de ce are nevoie. Trebuie doar sa invatam sa-l ascultam!

sursa imaginii: http://bit.ly/2yBjEbO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.