Craciunul

Tu ce ai alege dintre un semineu pe lemne si unul electric?!

Daca o sa imi construiesc vreodata o casa, cu siguranta stiu ce vreau in sufragerie/living room/camera de zi. Un semineu!

Imaginati-va o zi de iarna, geroasa, toata familia alaturi pentru sarbatorile de iarna. Miros de scortisoara in casa, cacao calda, haine comode si calduroase. Cu totii in jurul unui semineu, depanand amintiri, zambind.

Fiecare zi de iarna friguroasa ma duce instant la aceasta imagine, un fel de refugiu pentru imaginatia mea.

Avantajele unui semineu pe lemne

Nu stiu inca daca as opta pentru un semineu pe lemne. Cu siguranta lemnele imi amintesc de copilarie si de casa parinteasca, adica de notiunea de familie.

Zgomotul mocnit al lemnelor, “dansul” flacarilor, mirosul de lemn. Povestile de la “gura” sobei pe care strabunica ni le zicea, iarna de iarna. Erau povesti din timpul razboiului, nu orice fel.

Incercati sa ramaneti alaturi de mine si sa va pastrati imaginatia deschisa, pentru ca mai am sugestii pentru voi.

Avantajele unui semineu electric

Sunt convinsa ca un semineu electric este mai modern. Este varianta pe care o alegem in secolul in care traim. In plus, un semineu electric poate fi montat cu usurinta, oriunde.

Nu trebuie sa avem un cos de evacuare pentru fum. Nu trebuie sa ne mai gandim de unde procuram lemnele necesare si unde le depozitam.

Toti cei care locuiesc intr-un apartament nu au alta varianta, decat acest tip de semineu.

Pentru cei care locuiesc la casa, ramane valabila si varianta de semineu pe lemne.

Dorinte pentru viitor

Momentan spatiul in care locuiesc nu-mi permite niciun fel de modificari, dar sper ca viitorul sa fie mai “calduros”.

Inca nu sunt convinsa ce fel de semineu voi alege. De obicei imi fac liste cu Pro si Contra, pentru orice alegere importanta.

Va depinde foarte mult de spatiul pe care il voi avea disponibil, de buget, de zona in care voi locui. Cred ca astea sunt principalele criterii.

Alegeti intelept, rational!

Ganditi-va bine inainte sa alegeti. Pentru un semineu pe lemne aveti nevoie de materia prima, adica lemnele. Trebuie sa aveti un spatiu in care sa le depozitati, ca sa nu fie ude atunci cand le folositi.

Exista si dezavantajul faptului ca trebuie sa faceti mai multa miscare, pentru a aduce lemnele in casa. Sa nu uitam si de mizerie. Asta poate fi si o parte buna, pentru ca veti fi mai activi.

Semineul electric in schimb trebuie pornit doar din buton, telecomanda sau chiar aplicatie pe telefon. Nu veti mai avea insa senzatia unui foc real, puternic, capabil sa va influenteze viata.

Orice ati alege, cu siguranta senzatia unui semineu in propria casa va fi una de fericire absoluta.

sursa imaginii: http://bit.ly/2zfAtZf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.