cainele si omul

Tu ce faci pentru cainele tau?!

“Cainele este cel mai bun prieten al omului!”

Aceasta afirmatie, considerata de unii proverb, explica legatura stransa care exista intre om si patrupedul sau (din rasa canidae).

De mai bine de 30.000 de ani oamenii si cainii traiesc impreuna, ajutandu-se reciproc.

Se pare ca aceasta legatura de durata se datoreaza si faptului ca intre creierul uman si cel al cainilor exista asemanari, de tipul emotiilor pe care le “ascundem” in glas. Ambele “exemplare” percepand la fel tonul si emotiile “tradate” de acesta.

De ce este important sa avem o cusca pentru cainele nostru?!

Stransa legatura dintre oameni si caini este benefica in ambele sensuri, iar oamenii au invatat ce trebuie sa faca pentru a avea grija de cainele lor.

Inca de la inceput trebuie sa-i aratam ca ne pasa de el. Trebuie sa-i oferim hrana, sa-l ajutam atunci cand este bolnav, sa-i oferim afectiune si libertate, astfel incat sa se simta util.

Nu trebuie sa uitam ca acesta are nevoie de o casa, iar daca nu putem sa-l tinem in a noastra atunci are nevoie de o cusca pentru caine. Cu cat aceasta este mai “securizata” impotriva frigului, a umiditatii si a caldurii, cu atat cainele va fi mai fericit.

Chiar daca ne iubim foarte mult cainele, uneori nu il putem tine in propria casa. Fie avem un membru al familiei care are sufera de alergii, fie cainele este prea mare pentru spatiul pe care il avem disponibil.

Indiferent de situatie, cusca este solutia ideala pentru cainele nostru. In acest fel el va avea propria locuinta, spatiul in care se va simti in siguranta.

Un caine echilibrat este un caine fericit!

Daca alegeti o cusca de calitate, aceasta va proteja cainele de schimbarile climatice si ii va oferi confortul necesar pentru odihna si relaxare.

Puteti alege o cusca care sa se potriveasca cu propria curte, gradina sau chiar casa, deoarece unele persoane pozitioneaza cusca tocmai pe balcon sau terasa.

Pentru amuzament puteti chiar si sa ii gravati numele pe cusca, astfel incat toata lumea sa stie ca aceea e casa mult indragitului nostru catel.

Nu uitati ca un caine echilibrat este un caine care si-a consumat energia, care a fost hranit si antrenat corect si apoi iubit.

Asta este ordinea care ne va face cainele fericit: consumarea energiei (alergare, diferite activitati), educare/dresare si apoi afectiune!

Incercati sa o respectati si veti avea o viata perfecta alaturi de cel mai bun prieten al nostru!

sursa imaginii: http://bit.ly/2xcXhYQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *