Tu ce faci pentru silueta ta?

Evolutia pentru societatea in care traim inseamna uneori involutie, dupa parerea mea. Sunt multe domenii in care regasim acest proces, insa astazi vreau sa “filozofez” doar despre silueta. Atunci cand aud acest cuvant imediat imi imaginez ceva frumos, uneori vizualizez chiar un contur de silueta feminina. Chiar daca conditiile de trai din zilele noastre au crescut foarte mult, chiar daca acum putem cu usurinta sa ne informam si sa aflam aproape tot ce ne dorim, se pare ca multi ne-am pierdut capacitatea de a gandi.

Altfel nu pot sa imi explic cum gradul de obezitate creste, cum tot mai multi oameni din intreaga lume mor din cauza kilogramelor in plus care le cauzeaza diferite probleme de sanatate care devin apoi fatale. Este prea greu sa fim atenti la ceea ce mancam? Este prea greu sa observam ca a trecut un an si nu mai avem nici o haina care sa ne incapa? Este prea greu sa fim realisti cu noi? Poate acum 30 de ani nu aveam aceleasi posibilitati de informare, poate acum 50 de ani nu exista interes pentru propria persoana, dar acum?!

Nu trebuie sa fim toti slabi, nici nu e normal sa fim asa, dar sa fim sanatosi, sa avem o conditie fizica “umana”. Tot mai des aud in jurul meu gastric sleeve, adica mai pe intelesul romanilor micsorarea stomacului; o procedura medicala care reduce din volumul stomacului si in acest fel dispare senzatia de foame si pacientul va invata sa manance mai putin.

Nu contest importanta si siguranta acestei operatii, atunci cand ai ajuns intr-un stadiu “critic” iti poate lipsi ambitia necesara ca sa lupti cu aceasta cumplita boala numita obezitate. Eu sunt doar revoltata de ce trebuie sa se ajunga aici, de ce trebuie sa te operezi ca sa slabesti si de ce nu poti avea grija de tine dupa?! Cunosc o femeie care s-a operat, a reusit sa slabeasca si dupa o perioada a inceput iar sa se ingrase pentru ca treptat a inceput sa manance mai mult, mai multe mancaruri nesanatoase, etc. Cat de inconstient poti sa fii?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.