Tu cum stai la soare?

Chiar daca vremea este “capricioasa” in ultimul timp, razele soarelui care se ivesc de dupa norii cenusii ne amintesc de faptul ca suntem in plin sezon estival. Aproape toata lumea viseaza la zilele de concediu in care se vor relaxa chiar in “blanda” atingere a zeului egiptean Ra (personificarea Soarelui). Insa, dupa cum bine stim, in ultima perioada de timp razele ultraviolete (UV) sunt destul de puternice si periculoase (in mare parte si din cauza subtierii stratului de ozon). Din acest motiv este foarte important sa invatam cum sa ne protejam pielea de aceste raze, mai exact cum sa facem “cunostinta” cu acestea in mod corect.

De fiecare data cand dorim sa facem plaja sau pur si simplu sa ne expunem la soare trebuie sa folosim o crema care are un factor de protectie cat mai mare. Intre orele 11 si 17 este indicat sa evitam expunerea la soare deoarece in acea perioada razele ultraviolete sunt foarte puternice, riscam sa facem insolatie, sa ne imbatranim pielea sau chiar sa facem cancer de piele. Exista foarte multe lotiuni sau creme care pot fi folosite pentru a ne proteja pielea de UV, trebuie doar sa stim sa o alegem pe cea potrivita.

Asadar, atunci cand achizitionam o astfel de crema trebuie in primul rand sa o alegem pe cea care are cel mai ridicat factor de protectie, in felul acesta beneficiem de protectie maxima. Cu 30 de minute inainte de a ne expune la soare trebuie sa aplicam crema protectoare pentru ca aceasta sa poata intra bine in piele, iar daca stati mai mult timp trebuie ca la fiecare 2 ore sa reaplicati un nou strat de crema. Verificati ingredientele cremei si cautati oxidul de zinc si dioxidul de titan, acestea sunt cele mai bune ingrediente care reusesc sa blocheze actiunea nociva a UV-ului asupra pielii.

Se stie faptul ca vitamina A face bine pielii, insa se pare ca doar atunci cand consumam alimentele care o contin. Asadar, evitati sa aplicati pe piele creme care contin aceasta vitamina (retinyl palmitate), deoarece in contact cu razele solare creste riscul dezvoltarii tumorilor canceroase la nivelul pielii. Chiar si daca afara este innorat trebuie sa va ganditi la protectie, deoarece razele solare trec si prin nori, asadar de fiecare data cand aveti mai mult de stat in soare aplicati crema de plaja.

Termenul de valabilitate al acestor creme este foarte important, daca folosim o crema dupa ce a expirat ingredientele active ale acesteia isi vor pierde din “putere” si astfel riscam sa stam “neprotejati” in fata razelor ultraviolete. Cel mai bine este ca de fiecare data cand cumparam o crema de plaja sa o folosim pentru doar 12 luni de la deschidere, mare atentie si atunci cand achizitionati o astfel de crema, termenul de valabilitate este foarte important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.