tu in ce crezi

Tu in ce crezi?

Este foarte usor sa crezi in orice, dar nimic concret! Cam asta am observat ca este moda in ultimii ani.

Atunci cand eram copil aveam acces la foarte putine informatii/noutati/stiri. Tot ceea ce auzeam devenea adevar pentru ca era destul de greu de verificat. Parintii nostri se transformau automat in “zei” pentru ca stiau raspunsul la fiecare intrebare, pentru ca tot ce ziceau ei era adevarat.

Cred ca parintilor din ziua de astazi le este foarte greu sa tina pasul cu copiii lor. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce ma asteapta, mai am timp!

Fiecare copil isi depaseste parintele, in linii mari fiecare generatie devine mai buna, cam asta inseamna evolutia. E normal si firesc sa fie asa!

Pe vremuri se tinea foarte mult cont de sfatul batranilor, experienta acestora acumulata in ani fiind superioara tinerilor sau adultilor. Totul insa poate fi interpretat, din punctul meu de vedere si tinand cont de batranii pe care eu ii cunosc.

De exemplu mie imi era extrem de greu sa ii scot din cap bunicii ideea ca treaba aia cu horele din sat e o prostie pentru ca nu asa cunosti cu adevarat oamenii (acolo nu se purta o conversatie constructiva, erau doar laude sau barfe).

Uneori nu putem compara experienta unui bunic care nu a iesit niciodata din satul natal cu cea a unui adult care a trebuit sa traiasca fara nici un suport moral sau material. Sunt situatii si situatii, oameni si oameni, insa nu putem compara in scopul generalizarii.

E firesc sa existe persoane care se cred superioare altora, chiar daca atunci cand “luate la bani marunti” acestea nu se dovedesc a fi cu nimic mai presus. Asta tine foarte mult si de personalitatea anumitor oameni, uneori si de educatie sau anturaj.

De obicei cel mai tacut dintr-o incapere este si cel mai intelept, cel care analizeaza tot si trage concluziile. Sunt insa si situatii in care acesta e si cel mai prost, mai rare, dar sunt.

Inteligenta fiecarei persoane este orientata spre un anumit domeniu, nu poti sa stii sa faci “de toate”. Imi plac foarte mult oamenii care stiu sa faca ceva foarte bine si recunosc ca sunt “dezastru” la altele, dar sunt atat de putini in ultimul timp (sau poate nu ii mai intalnesc eu).

Tot mai des intalnesc oameni priceputi la tot, experti in tot ce iti poti imagina si pe deasupra si extrem de inteligenti. De cand am devenit atat de buni oare?

Este foarte important sa avem o parere buna despre noi. Cred ca fiecare se crede “buricul pamantului”, ar fi trist sa credem altfel. Trebuie insa sa fim cat de cat ancorati si in realitate, sa ne stim potentialul, limitele si sa ne putem raporta corect la oamenii din jur.

Doar in felul acesta putem fi noi, asa cum suntem, fara falsitate si fara artificii, multumiti cu viata pe care o traim! Fii cea mai buna versiune a ta, cea reala!

sursa imaginii: pixabay.com

One thought on “Tu in ce crezi?

  1. o femeie

    eu cred in judecata mea. Imi place cand aud ceva sa o rumeg pe o parte si pe cealalta, sa caut pe net argumentele celor 2 parti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.