gandurilerre

Uitam sa traim asa cum ne dorim, nu asa cum trebuie!

Different is beautiful! Cu toate astea, atat de putini intelegem asta. Nu trebuie sa fim cu totii la fel, iar daca acceptam cat mai repede acest aspect, putem sa traim linistiti.

Linistiti si impacati cu noi, cu viata pe care o avem, cu oamenii din jurul nostru.

Inca din primii ani de viata invatam ca trebuie sa ne integram. Iar pentru a ne integra, trebuie sa ne adaptam anumitor reguli, conduite, sa fim cu totii la fel. Pentru ca asta ne cere societatea.

Invatam sa traim dar uitam esentialul

La gradinita nu ni se permite sa fim asa cum ne dorim, ci asa cum trebuie. La scoala la fel. Apoi in adolescenta realizam ca daca nu suntem la fel ca si majoritatea, suntem un fel de exemplu, de regula negativ.

Dar asta inseamna tocmai a ne condamna copiii sa nu fie cine sunt. Valorile de Bine si Rau pot fi invatate si in alt mod, nu neaparat fortand copilul sa fie exact ca si cei din jur.

Cred ca din incercarea de a impaca societatea riscam sa ne suparam copilul si cred ca asta nu ar trebui sa fie in nicio familie “sanatoasa”.

Sa fii diferit este frumos. Sper sa pot ajunge candva sa imi invat copilul aceste valori. Cred ca mi-ar placea chiar si sa aiba un tatuaj cu acest motto, de ce nu.

Different is beautiful

Este foarte greu sa treci peste prejudecati si sa incerci sa tii pasul cu lumea. Pentru ca perioada in care noi traim si modul in care am supravietuit ni se pare a fi ideal.

Dar uitam ca evolutia inseamna multe aspecte si ca, bune sau rele, trebuie traite si impartasite. Tind si eu sa ma alatur generatiei “pe vremea mea”, dar sper sa nu ajung sa-mi cresc copilul in aceasta gandire.

Alegeti-va drumul in viata, incercati sa nu mai copiati tot ce vedeti. Gasiti-va personalitatea, chiar daca este foarte greu in aceasta societate care ne vrea a fi oite colorate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.