filme si familie

Un film care te face sa-ti suni parintii

Am vazut aseara “The Family Fang” (an 2015, nota pe imdb 6,1 si metascore 67), o drama presarata pe ici-colo cu replici amuzante.

Actorii principali Jason Bateman (a fost si directorul filmului) si Nicole Kidman, joaca rolul a doi frati care isi cauta parintii disparuti (Christopher Walken – tatal la maturitate si Kathryn Hahn – mama in tinerete).

De ce vreau sa scriu despre filmul asta si de ce il recomand?

Cu totii tindem sa dam vina pe proprii parinti pentru greselile pe care le facem ca si adulti. Este mai usor sa dam vina pe o educatie “nu asa cum ar fi trebuit”. Este mai usor sa afirmam ca “eu nu as fi facut asta” sau “nu as fi asa, daca nu ar fi facut asta”.

Cea mai simpla varianta pentru a-ti rezolva problemele este sa le ignori oferindu-le un “alibi”, sa-i zic asa.

Si eu ma numar printre cei care au avut ce sa le reproseze parintilor, printre cei care au gasit aceasta varianta ca fiind cea mai simpla.

Copilaria este foarte importanta!

Nu contest faptul ca fiecare experienta, fiecare gest, fiecare cuvant din copilarie ne-a format caracterul. Dar acum, adult fiind, poti incerca sa te schimbi, in cazul in care este ceva in comportamentul sau gandirea ta care nu iti place.

Exista oameni specializati care te pot asculta si iti pot da sfaturi. Poti apela la prieteni de incredere daca nu vrei sa primesti ajutor de specialitate. Sau poti chiar tu sa meditezi si sa iti oferi singur solutiile. Solutii care exista, intotdeauna!

Este mult mai simplu sa nu faci nimic si este foarte greu sa te schimbi. Este cu atat mai greu sa realizezi care iti sunt defectele sau punctele slabe.

Dar nu trebuie sa ii acuzam tot timpul pe cei din jurul nostru pentru ceea ce suntem.

Sunt si parintii care nu ar fi trebuit sa fie. Sunt si oameni care nu au avut inclinatie pentru aceasta “meserie”. Sunt si oameni carora nu le-a pasat de proprii copii. Dar acestea sunt categorii aparte si din fericire sunt cazuri izolate.

Cei mai multi parinti au facut atat cat au stiut si putut ei mai bine. Au oferit copiilor tot ce au stiut si putut ei. Acei parinti nu au nici o vina. Daca copilul a evoluat si si-a depasit parintii asta e in mare parte meritul lor, ca au facut tot ce au putut.

Acel copil ar trebui sa fie multumit de educatia pe care a primit-o. Acel copil nu ar trebui sa judece felul in care a fost crescut.

Un film care merita vizionat!

Vizionati “The Family Fang” si cu siguranta veti fi multumiti de familia pe care o aveti. Poate ii veti si suna sa vedeti ce mai fac.

Tot timpul e loc de mai bine, dar si de mult mai mult rau.

sursa imaginii: http://bit.ly/2lFa0Ca

One thought on “Un film care te face sa-ti suni parintii

  1. Maria

    Toti suntem in mare parte afectati de copilarie. Depinde cum ne dezvoltam dupa si de cat de mult ne a influentat fiecare experienta. Subiect lung.
    Filmul nu l-am vazut.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.