luxor

Un joc cu bile colorate si o tinerete frumoasa

Am vazut acum cateva zile o imagine amuzanta pe care din pacate nu o mai gasesc ca sa o postez, in speranta ca va veti amuza si voi, cei mai in varsta.

Probabil ati auzit sau chiar jucat celebrele jocuri Zuma Deluxe ( an aparitie 2003 ) sau Luxor ( 2005 ). Primeai un sir ( sau mai multe – pe masura ce evoluai ) de bile colorate pe care trebuia sa le “distrugi” inainte sa ajunga la “baza” templului, sa-i zic asa. Ca sa castigi cat mai repede si sa aduni cat mai multe puncte trebuia sa faci cele mai bune combinatii.

Informativ: Luxor este un oras din Egipt, pe ambele maluri ale fluviului Nil ( cel mai lung de pe Terra – 6853 kilometri ), in care se intalneste celebrul Templu Luxor ( cea mai importanta descoperire arheologica din Egiptul antic ).

Eram mare “fan” al acestor jocuri in facultate de fiecare data cand incepea sesiunea. Cam asta faceam atunci cand aveam nevoie de o pauza de la invatat.

Tin minte ca in ultimul an de facultate era sa pierd un examen ( daca nu ma insel era cel de Mecanica Cuantica ) pentru ca am jucat toata noaptea Luxor.

Oricat de tarziu stateam noaptea ca sa invat, dimineata obisnuiam sa ma trezesc la ora 6 ca sa mai “parcurg” rapid cele mai importante notite.

Nu imi amintesc cat de tarziu am stat in noaptea aia, dar stiu cu siguranta ca era 8 fara 20 cand m-am trezit. Din fericire Complexul Studentesc era aproape de Facultate, fapt ce mi-a permis sa nu imi ratez si examenul.

Tin minte ca in ziua respectiva, cand am ajuns acasa, mi-am sters Luxor din calculator si am “jurat” ca nu o sa-l mai instalez niciodata.

Nu a durat prea mult pana cand mi-am incalcat juramantul, pentru ca obsesia mea pentru bilele colorate ( pe care ajunsesem sa le visez noaptea ) era prea mare.

Sa revin la imaginea mea, cea amuzanta.

Era tocmai imaginea jocului, parca Luxor, alaturi de un text care specifica ceva de genul ca “Mama ta se juca cu siguranta acest joc”.

Am ras copios, apoi mi-am amintit ca cele mai multe dintre colegele mele au deja cel putin un copil. Dupa ce am cugetat vreo 5 minute si am realizat ca “i have” “no ragrets” ( e o faza din filmul “We’re the Millers” ).

Si astfel mi-am instalat Luxor, ca sa-mi amintesc de vremurile in care eram si eu “tanara si nelinistita”.

sursa imaginii: http://bit.ly/2mNBN4f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.