Un loc aproape de inima mea!

Chiar daca nu impresioneaza prin marime sau numar de locuitori, cu siguranta Croatia impresioneaza prin peisaje, traditii si conditii de trai. Asadar, nu trebuie sa ne miram ca aceasta frumoasa tara se claseaza pe pozitia a XVIII-a in ceea ce priveste topul destinatiilor turistice din intreaga lume. Ajunsi aici turistii vor descoperi o zona aparte, vor putea admira peisaje spectaculoase, vor putea vizita orase pitoresti si vor putea petrece un sejur de neuitat.

Personal inca nu am vizitat sudul Croatiei, despre care am auzit numai lucruri frumoase, insa tot ceea ce am vazut din aceasta tara a Peninsulei Balcanice a reusit sa ma fascineze si sa o plaseze in categoria locurilor in care voi reveni cu mare drag de fiecare data. Am citit recent un clasament al celor mai frumoase locuri care trebuie vizitate atunci cand ajungeti aici: lacurile Plitvice, orasele Opatija, Rovinj si Dubrovnik, dar si insula Mljet.

Despre lacurile Plitvice pot doar sa va recomand sa nu le omiteti si sa va alocati cel putin 2 zile pentru a le putea descoperi in totalitate. Cu siguranta inca de la primele priviri acestea va vor fascina prin nuantele de verde, turcoaz, albastru si gri, prin fauna si flora bogata (in special ratustele jucause), dar si prin posibilitatile diverse de distractie.

Orasele croate au un farmec aparte, in fiecare dintre acestea ai un sentiment de liniste, cladirile vechi se integreaza de minune in cadrul natural extrem de pitoresc. Despre insula Mljet si orasul Dubrovnik inca nu va pot oferi informatii deoarece nu le-am vizitat, dar revin in momentul in care o voi face. Pentru mine Croatia ramane una dintre destinatiile de vara pentru care as opta de fiecare data cu placere, aproape de casa, accesibila ca si pret si extrem de “calduroasa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.