transilvania train

Un nou concept in Romania: Transilvania Train

Se intampla si lucruri frumoase in micuta noastra tarisoara. Joia trecuta, 31 august 2017, din gara orasului Brasov a plecat primul tren turistic (made in Romania), “Transilvania Train”.

In lumea intreaga astfel de trenuri turistice au deja o traditie (probabil ati auzit deja de celebrul Orient Express), fiind extrem de apreciate si cautate.

In tara noastra acesta este primul concept de acest gen. Nu putem lua in considerare a noastra celebra si faimoasa “Mocanita”.

“Transilvania Train” este primul tren turistic din tara noastra

Pentru ca acest proiect sa “prinda viata” a fost nevoie de colaborarea a doua agentii de turism si CFR Calatori. Se pare ca dorinta lor este sa dezvolte si pe plan international acest tip de proiect.

Trenul turistic “Transilvania Train” pleaca din orasul Brasov si se intoarce dupa patru zile, perioada in care turistii viziteaza orasele: Sighisoara, Medias, Alba Iulia, Sebes, Sibiu si Fagaras.

Noptile vor fi petrecute in hoteluri de 3, respectiv 4 stele (in functie de pachetul ales), iar turistii vor “gusta” din plin intregul farmec al zonei.

Capacitatea trenului turistic “Transilvania Train” este de 124 locuri, iar turistii vor putea admira tot ce inseamna aceasta pitoreasca zona a tarii.

Patru zile de neuitat in Transilvania

Vor fi vizitate sate pitoresti (cum ar fi satul Viscri – unde vine Printul Charles al Marii Britanii) si vor fi admirate peisajele spectaculoase.

Turistii vor intelege cum isi traiesc viata locuitorii acestor zone, ce mananca, cu ce se ocupa, vor asista la diferite concerte, vor “gusta” o parte din Transilvania.

Este o idee buna de a-ti petrece cateva zile din concediul de vara, desi pretul din cate am vazut este putin cam ridicat (peste 600 de euro).

Ramane sa vedem ce imbunatatiri vor aduce, ce modificari si cat de apreciat va deveni intregul proiect. Daca v-ati numarat printre primii calatori din Transilvania Train va astept cu impresii.

sursa imaginii: http://bit.ly/2eD2cia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.