oras antic scufundat

Un oras antic scufundat a devenit atractie internationala

Sa ai o casa la malul unei ape, in special pe malul unui lac, pare ceva desprins din povesti sau filme. Uneori chiar si din cele de groaza.

Cum ar fi sa ai o casa care este in adancurile unui lac? Sau, si mai bine, cum ar fi sa poti vizita un oras antic scufundat?

Pentru a afla ce presupune o astfel de activitate turistica, trebuie sa ajungeti in China.

Cum a ajuns acest oras din China atractie turistica la nivel mondial?

Pe fundul lacului Qiandao, la o adancime de circa 45 de metri, veti gasi orasul antic Shi Cheng (sau Orasul Leului). Acesta a fost scufundat in anul 1959 pentru a se crea un baraj, care alimenteaza o hidrocentrala.

Orasul a fost construit in secolul al doilea (in timpul Dinastiei Han). Este despartit de 400 kilometri de cunoscutul oras Shanghai.

Au fost mutati in jur de 300.000 de oameni pentru a fi posibila eliberarea anticului oras. Nici nu pot sa-mi imaginez cat de greu le-a fost multora dintre ei sa-si paraseasca casa. Probabil unii nici nu parasisera pana atunci “glia stramoseasca”.

Unele tari stiu cum sa faca turism din orice!

Incepand cu anul 2001, oficialii chinezi au decis sa inceapa sa se faca scufundari. Pentru a vedea daca a mai ramas ceva din orasul antic. Spre surprinderea tuturor, orasul era intact.

Si astfel, un orasul numit si “Atlantida de Est” a devenit o atractie turistica la nivel mondial, unica in felul ei. Spre deosebire de Atlantida, acest oras a fost scufundat intentionat.

Daca va numarati printre cei carora nu le este frica sa se aventureze la mari adancimi, va recomand sa ajungeti acolo.

Pare o atractie turistica care nu trebuie ratata. Mai ales daca sunteti pasionati de astfel de obiective turistice unice in lume.

Din pacate, la noi in tara, cu toate ca avem atat de multe frumuseti naturale si nu numai, turismul este inca slab dezvoltat.

sursa imaginii:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.