Un real ajutor pentru o viata mai curata!

Daca va numarati printre persoanele obsedate de curatenie si microbi atunci cu siguranta va curatati zilnic telefonul mobil. Chiar daca de cele mai multe ori nu constientizam, ecranul telefonului nostru inteligent poate fi plin de bacterii. Acestea apar datorita faptului ca nu putem avea in permanenta degetele curate si astfel amprentele lasate favorizeaza dezvoltarea mucegaiului, algelor sau a culturilor de bacterii.

Celebrul producator al sticlei Gorilla Glass (pentru cei care nu stiu inca: acest tip de sticla este rezistent la lovituri si zgarieturi si este folosit pentru majoritatea telefoanelor inteligente si a tabletelor), Corning, a anuntat faptul ca in viitorul apropiat vor lansa un nou tip de sticla. Aceasta va fi sticla minerala si va avea proprietati antimicrobiene, astfel pe langa faptul ca va proteja dispozitivul echipat il va face si mai curat.

Pentru a se obtine acest tip de sticla in compozitia sticlei brute a fost adaugata o anumita cantitate de argint ionic, iar in urma optimizarilor transparenta si durabilitatea materialului nu vor fi afectate. Producatorul afirma faptul ca proprietatile antimicrobiene ale acestei sticle vor rezista pe toata durata de viata a produsului, astfel in viitorul apropiat telefoanele, tabletele sau laptopurile pe care le vom folosi vor fi mult mai curate.

Voi ce parere aveti despre aceasta inovatie si cat de departe credeti ca va ajunge acest domeniu? Care credeti ca va fi impactul asupra omului si a societatii peste 50 de ani? Avem nevoie oare de telefoane mai inteligente si mai curate sau de oameni cu aceleasi calitati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.