educarea copiilor

Un sfat bun pentru cei care au copii, din partea matusii care nu are!

De multe ori imi place sa ma analizez “la rece” sau din exterior. Si am realizat ca sunt matusa aia enervanta care nu are copii, dar care stie ce sfaturi sa-ti dea despre cum sa-ti cresti odraslele.

Cam asa sunt, din fericire sau din pacate, inca nu vreau sa ma pronunt.

De cand sunt matusa, singura “functie” care ma leaga cumva de un copil si oarecum cresterea lui (de departe si din An in Pasti), observ foarte multe.

Am inceput de fapt de cand in jurul meu au aparut copii. Cei ai colegilor, prietenilor, cunostintelor.

Sunt foarte putine persoane pe care le observ ca-si trateaza copiii asa cum mi-ar placea mie sa-i educ si/sau cresc pe ai mei.

Un copil necesita implicare 1000%

Stiu ca nu pot compara faptul ca am crescut un caine cu experienta de a fi mama. Dar de cand il am pe Axel am citit foarte multe despre psihologia canina.

Cum trebuie sa ma port, sa reactionez, ce trebuie sa fac. Stiu toate particularitatile rasei, atat in comportament, cat si in fiziologie.

Am incercat sa aleg tot timpul ce a fost mai bun pentru cainele meu, punandu-ma pe mine si A. pe plan secund.

Iar atunci cand ai un copil, imi imaginez ca este la fel, doar ca la superlativ.

Nu pot sa trec cu vederea si sa iert parintii care nu dau 1000% pentru copiii lor. Daca eu pentru un caine pot face asta, ei de ce nu ar putea.

Un sfat util pentru cei care au copii

Si uite din acest motiv si pornind cu aceasta gandire judec tot. La rece de cele mai multe ori, pentru ca am observat ca nimeni nu apreciaza sfaturile sau sugestiile.

Scriu aceste randuri pentru ca citeam un studiu despre cum ar trebui sa ii influentam pe copii sa manance. Si pentru ca nu am cui spune asta, scriu aici.

Stii momentul ala cand vrei sa-l motivezi pe copil sa manance ceva sanatos, cum ar fi spanacul. Si ii spui ca daca mananca va creste mare si puternic, va face muschi ca si Popeye. Ei bine, nu asa trebuie sa procedezi.

Spune-i pur si simplu ca este o mancare sanatoasa si atat. Sunt prea mici si nu-i intereseaza partea cu sanatatea. Se vor gandi direct ca sanatos asta sigur nu e bun la gust.

Sunt studii care au scos in evidenta acest aspect, nu e concluzia matusii fara copii, crescatoare de caini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.