Un strop de pace!

Cu totii am observat in ultimii ani o schimbare destul de importanta a climei, anotimpurile par a fi disparut iar temperaturile extreme cauzeaza tot mai multe probleme. Insa nu vreau acum sa va impartasesc motivele mele de ingrijorare in legatura cu climatul la nivelul tarii noastre sau la nivel mondial, sunt altii mult mai in masura sa poarte astfel de “discutii”. Eu vreau doar sa va impartasesc “experienta” mea de anul acesta cu caldura, daca pot sa o numesc asa.

Cei care ma cunosc stiu ca nu sunt un “fan” al litoralului romanesc si nu fac aceasta afirmatie doar asa, sa sune bine. Inca de mica am vizitat, in lung si in lat, frumoasa noastra tarisoara, m-am bucurat de tot ceea ce ea ne poate oferi. Si cum vizitele la litoral erau frecvente, in mod special in timpul sezonului estival, pot afirma ca am crescut cumva cu litoralul in suflet.

Adoram inca de mica sa inot, sa admir marea dezlantuindu-si (uneori) maretia, sa ascult pescarusii cum “discuta”, sa ma joc in nisipul auriu, sa culeg scoici si sa ma plimb sau sa alerg cu tati pe plaja. Insa o perioada destul de lunga, circa 7 ani (perioada facultatii si a masterului) nu am mai ajuns sa vizitez litoralul, in principal din cauza problemelor financiare. Iar cand am ajuns, am constatat cu dezamagire ca a ramas la fel, nu a mai evoluat.

Exceptand partea nordica a statiunii Mamaia si zona cunoscuta acum sub numele de Mamaia Nord (fostul Mamaia Sat), zone care au atras numerosi investitori si care s-au dezvoltat extrem de mult. Aici intalnesti toata “lumea buna” a capitalei, e ca si cum Bucurestiul s-ar fi mutat aici, in mod special cei care anima orasul noaptea deoarece toate cluburile care se “respecta” sunt aici.

Eu insa am vizitat vara aceasta plaja satului Corbu, putin mai sus (in nord) de statiunea Navodari, o plaja care inca mai ofera celor pasionati de mare ceea ce trebuie. Chiar daca a inceput si aceasta sa fie din ce in ce mai “populata” si de catre cei care nu au ce cauta aici, inca mai poate fi vizitata. Exista si un loc unde se poate manca bine, o cherhana turceasca, care are insa din pacate preturile putin cam ridicate.

Am auzit si de plaja din satul Vadu ca ar respecta acelasi “tipar”, dar inca nu am ajuns pana acolo, aceasta e inclusa in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. A fost cineva pe plaja din Vadu ca sa imi ofere mai multe informatii?! Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.