servitul

Unde te poti angaja cand esti student?!

Multi dintre noi, cei care nu ne-am nascut bogati, am fost nevoiti sa lucram din “frageda pruncie” (exagerez putin).

In perioada facultatii am simtit ca este cazul sa nu mai depind de parinti si am inceput sa ma interesez ce “institutii” accepta tineri care nu si-au finalizat studiile superioare.

Si, asa cum probabil va asteptati, locurile de munca erau fie de chelner, ospatar, fie in vanzari (dar fara experienta, studii sau relatii erai foarte prost platit).

Unde te poti angaja atunci cand esti student?

Aveam cateva cunostinte/prietene care lucrau la diferite restaurante si erau multumite pentru ca primeau bacsisuri foarte mari, salariul era infect.

Initial am vrut sa ma angajez si eu, dar stiindu-le povestile am considerat ca nu sunt “candidatul ideal” pentru acest gen de munca.

Eu nu as fi suportat insultele, jignirile sau “atingerile” unui client care considera ca sunt “proprietatea” lui si in cel mai fericit caz mi-as fi pierdut rapid locul de munca.

Am ales sa lucrez pentru o firma care organiza nunti/botezuri, iar amenajarea salilor m-a ajutat pentru ca atunci cand am avut propria nunta am stiut “cu ce se mananca” acest subiect.

O frumoasa poveste de viata despre o chelnerita si un batranel

Un batranel, trecut de venerabila varsta de 80 de ani, venea zilnic la un restaurant. Acesta le vorbea urat angajatilor si ii trata cu superioritate, motiv pentru care o singura chelnerita il servea.

Aceasta suporta zi de zi insultele mosneagului, incercand de multe ori chiar si sa ii zambeasca.

Dupa sapte ani de astfel de evenimente zilnice, chelnerita a aflat ca batranelul enervant a murit si ca i-a lasat mostenire 50.000 de dolari si o masina (un Buick 2000).

Probabil a fost cel mai mare bacsis pe care avea sa il primeasca vreodata!

Daca gandesti si esti pozitiv, vei atrage doar lucruri frumoase!

sursa imaginii: http://bit.ly/2hx8ehZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *