dormitul cu cainele

Unele vise devin realitate si uneori nici nu realizam asta

Cand aveam doar cativa anisori am inceput sa indragesc cainii.

Crescand in mediul rural am interactionat cu toate tipurile de animale care cresc pe langa casa omului, dar cainii erau preferatii mei (si au ramas pana in ziua de astazi).

Bunicii si strabunicii nu erau de acord sa tinem cainele in casa, iar acesta era de obicei, majoritatea timpului, legat.

Am petrecut ore in sir langa cusca lui, jucandu-ma cu el, hranindu-l cu mancare “furata” din casa si iubindu-l ca si cum ar fi cel mai bun prieten al meu.

Actualul caine din casa si curtea parinteasca a aparut in viata noastra in urma cu 13 ani.

In vacanta de iarna cand am venit acasa am gasit acest mic ghemotoc maroniu, cu ochii ca doua margele si cu o privire plina de dragoste. Avea doar cateva saptamani.

Pentru ca era foarte frig si pentru ca risca sa moara afara, bunica a fost de acord sa-l tinem in casa pana vine primavara.

S-a dovedit a fi cel mai cuminte si inteligent caine, probabil si cel mai iubit.

In cel mult o zi intelegea fiecare comanda, stia ce are voie si ce nu chiar din prima luna alaturi de noi. Un caine echilibrat, de la care inca avem multe de invatat.

In acea perioada visul meu era sa dorm cu el, mi se parea ca asta este cea mai mare fericire pe care o poti avea. Cand ramaneam doar eu cu el il urcam pe canapea si “atipeam” pret de cateva minute, pana venea cineva in casa.

Anii au trecut, iar in urma cu 4 ani mi-am luat si eu propriul caine, pe Axel.

La inceput, pentru ca stiam ca nu e in regula sa il inveti sa doarma in pat (nu e nici tocmai sanatos), il lasam sa doarma langa patul nostru, la el in culcus.

Dar dupa nici doua luni am schimbat metoda si a ajuns sa aiba voie in pat si sa doarma cu noi. Fara sa-mi dau seama visul meu din copilarie s-a implinit!

Citeam in independent.co.uk ca s-a facut un studiu, Centrul pentru Medicina Somnului din Clinica Mayo (din Arizona), care a scos la iveala faptul ca somnul alaturi de patruped ne poate imbunatati calitatea somnului.

Dormitul alaturi de cainele nostru ne imbunatateste somnul

Timp de sapte nopti, 40 de adulti care nu aveau probleme cu somnul au dormit alaturi de cainii lor in aceeasi camera.

Somnul acestora a fost studiat cu ajutorul aparatelor speciale, iar rezultatele au condus spre o singura concluzie.

Atunci cand dormim alaturi de cainele nostru ne simtim in siguranta, confortabil, iar somnul nostru este mult mai bun (din punct de vedere calitativ).

sursa imaginii: http://bit.ly/2fdmeNa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.