amazon carrefour

Va cumpara Amazon retailerul Carrefour?

A trecut mai putin de un an de cand scriam fascinata despre cum arata supermarketul viitorului, in viziunea celor de la Amazon.

Intri si iesi cu produsele dorite, fara sa interactionezi cu angajatii si fara sa mai stai la cozile de la casele de marcat. Factura se incarca automat in contul tau Amazon Go (unde ai atasate datele cardului).

Simplu si eficient! Viitorul! Fara interactiuni umane inutile, fara nervii de la casele de marcat, fara sa stai cu grija banilor, iar pretul produselor mai mic decat in mod normal.

Carrefour ar putea fi cumparat de catre Amazon

In ultima perioada circula cateva zvonuri in Franta despre faptul ca Amazon isi doreste achizitia lantului Carrefour. Nu a fost nimic confirmat de catre niciuna dintre parti. In prezent Carrefour este al doilea retailer din lume (dupa Wal-Mart) si primul din Europa.

Probabil ati observat atmosfera “comunista” din Carrefour, retailer care parca se incapataneaza sa “ramana in urma”.

Cei de la Amazon vor profita de faptul ca in ultimii 2 ani valoarea de piata a Carrefour a scazut la jumatate (ajungand la 13 miliarde de euro). Sau cel putin astea sunt zvonurile din ultima perioada.

Dupa achizitia Whole Foods din SUA, Amazon vrea sa intre puternic si pe piata europeana (si implicit mondiala). Aici unde lumea inca merge in supermarket ca sa-si faca cumparaturile (95% din alimente se achizitioneaza clasic pe continentul european).

Evoluam si vrem sa simplificam!

De obicei ne facem cumparaturile de la Kaufland, castigand criteriul ca este la 5 minute departare de casa.

Carrefour nu este in topul preferintelor noastre pentru ca, din punct de vedere financiar, Auchan este mai convenabil. De multe ori si din punct de vedere al produselor existente la raft. Metro si Selgros intra in alta liga si nu le putem compara.

Intr-o era in care timpul liber este important (si limitat) si tehnologia evolueaza foarte repede, chiar si “gigantii” acestor industrii trebuie sa invete sa tina pasul. In caz contrar risca sa piarda!

sursa imaginii: http://bit.ly/2xPirzA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *