Valabilitate indoielnica

Am obiceiul ca atunci cand citesc ceva sa imi tin mainile “ocupate”, jucandu-ma cu diverse obiecte. Inca de cand eram copil mingea de tenis era nelipsita din camera mea, imi disperam mama cu loviturile de “dute-vino” (si acum am o urma pe perete). In ultimul timp nu ma mai intereseaza asa de mult obiectul care imi joaca agil in mana, din moment ce isi face datoria;).
Zilele trecute citeam un articol despre Elena Ceausescu (pentru cunoscatori: infometarea populatiei din anii ’80), iar la finalul articolului realizez ca mi-am intins lipstick-ul pe maini. Dupa o atenta si grijulie indepartare a urmelor observ pe capacul acestuia forma unui capac deschis si 12M, iar din lipsa de ocupatie ma documentez.

perioada de valabilitate
trusa de machiaj

Fiecare produs cosmetic sau de machiaj are o anumita perioada de valabilitate, acest lucru este cunoscut probabil de fiecare persoana. Dar oare cati oameni respecta acel termen, eu nu verific de fiecare data fardul pe care il folosesc. Regula prin care aruncam anumite farduri (acestea sunt cele care rezista mai mult timp la mine in portfard) era daca nu imi placeau, daca erau sparte (faramitate) sau daca erau intarite. Trebuie sa recunosc ca m-am speriat putin atunci cand am aflat ca fiecare produs trebuie folosit in functie de numarul de luni in care este valabil de la deschidere. Acele 3M-6M-12M-18M-24M in functie de fiecare produs in parte, in caz contrar riscam sa ne imbolnavim ochii, tenul sau pielea.

machiaj la volan
machiaj in pat

Asadar nu trebuie sa respectam doar termenul de valabilitate, trebuie sa fim atenti si la numarul de luni de cand acest produs este deschis. Recomandarea specialistilor este sa tinem produsele de machiat in frigider, dar cum acest lucru este putin mai greu de realizat, este indicat sa le ferim de contactul direct al razelor solare si de caldura. Consistenta si mirosul sunt principalii factori care ne indica cat de “sanatos” este un anumit produs, trebuie sa avem grija la aceste doua caracteristici deoarece sanatatea si frumusetea noastra poate fi afectata. Deasemenea si pensulele sau buretii, cu ajutorul carora aplicam fardurile trebuie curatate sau inlocuite, deoarece acestea pot retine microbi.

produse cosmetice
femeie rujata

In speranta ca nu v-am speriat, aveti grija si incercati sa renuntati la produsele care, de prea mult timp stau confortabile in trusa de machiat, trebuie sa zambim feminitatii nu sa o deterioram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.