ecv

Versiunea Cefalica Externa te poate ajuta sa scapi de operatia de cezariana!

Nu stiu foarte multe despre ce inseamna o sarcina si experienta “de viata” pe care ti-o ofera, ca si femeie, dar am “adunat” de-a lungul anilor mai multe informatii care poate, candva, imi vor fi utile.

Astazi o sa va impartasesc ultima mea descoperire, sa-i zic asa. Poate fi putin mai dificil de “digerat” pentru unii/unele, asa ca daca aveti probleme cu stomacul ar trebui sa nu urmariti videoclipul de la finalul articolului.

Ca sa nasti natural, fara probleme, fatul trebuie sa aiba capul in jos!

In mod normal, in timpul sarcinii, intre saptamanile 32-36, bebelusul trebuie sa ajunga cu capul in jos astfel incat nasterea sa decurga naturala si fara riscuri.

Stiu asta de anul trecut, de cand cumnata mea a nascut si a fost obligata sa nasca prin cezariana pentru ca nepotelul nu a dorit sa se intoarca.Nu stiu foarte multe despre ce inseamna o sarcina si experienta “de viata” pe care ti-o ofera, ca si femeie, dar am “adunat” de-a lungul anilor mai multe informatii care poate, candva, imi vor fi utile.

Daca femeile nasc natural si bebelusul nu este cu capul in jos nasterea va fi riscanta, iar bebelusul ar putea avea grave probleme de sanatate. In aceste situatii este recomandata cezariana.

De obicei se stie din timp daca fatul s-a intors sau nu in burtica, pentru ca in timpul controalelor medicul poate vizualiza ecografic pozitia acestuia.

Exista mai multe metode care aduc fatul in pozitia corecta!

Exista insa si numeroase metode “neortodoxe” pe care femeile le practica pentru a ajuta bebele sa se intoarca. Despre acestea doar am auzit, nu stiu cazuri ca sa detaliez, dar s-ar parea ca statul in cap, inotul, muzica si diferitele exercitii ar putea ajuta.

Sa va prezint insa o versiune care este acceptata si practicata de medici si care are succes in majoritatea cazurilor.

Trebuie sa ai un medic bun, care cunoaste procedura (daca a mai si practicat-o ar fi ideal), dar si un medic care nu vrea banii rezultati din operatia de cezariana (pentru ca pana la urma traim tot in Romania).

Ce este Versiunea Cefalica Externa si cum trebuie practicata!?

Versiunea Cefalica Externa VCE (sau ECV – External Cephalic Version in limba engleza) este o procedura prin care medicul (ajutat de ecograf) intoarce bebelusul in burta mamei apasand abdomenul. Manevra nu afecteaza mama sau copilul.

In timpul procedurii medicul trebuie sa fie foarte atent sa nu deranjeze placenta sau sa comprime din greseala cordonul ombilical. Manevra poate fi executata si intern prin introducerea mainii in uter.

Este important ca aceasta procedura sa fie practicata la spital, de catre un medic care “stie ce face”, inainte sau la inceputul travaliului cand uterul este cat de cat relaxat.

Urmariti videoclipul de mai jos ca sa vedeti cum realizeaza aceasta procedura un medic din Marea Britanie, in doar 2 minute.

sursa imaginii: pregmed.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.