printesei sisi

Viata printesei Sisi nu a fost tocmai una fericita, din pacate!

Frumusetea si farmecul printesei Sisi m-au cucerit in copilarie, cu toate ca istoria nu a fost materia mea preferata.

Nu va intreb ce stiti despre printesa Sisi, pentru ca nu vreau sa aud comentarii de genul “cea mai fina sunca”. Sincer, nici nu stiu daca au dreptul ca foloseasca imaginea si numele printesei, dar asta nu tine de mine.

Despre viata printesei Sisi

In data de 24 decembrie 1837 (in Munich, Germania) se naste Elisabeta de Wittelsbach. Pe care noi avem sa o cunoastem dupa porecla din copilarie, si anume Sisi.

La doar 16 ani aceasta devine sotia lui Franz Joseph al Austriei si intra in una dintre cele mai puternice Case Regale din Europa.

Cu toate ca era iubita si apreciata pentru frumusetea ei (o talie de 50 cm) si parul castaniu, Sisi nu a fost una dintre printesele fericite. Viata la curtea regala o intrista, fiind izolata si privata de prieteni.

Era considerata cea mai frumoasa femeie din Europa, daca imi amintesc bine. Talia de invidiat si frumusetea corpului, a parului, necesitau ore in sir de pregatire, zilnic.

Urma tot timpul diete drastice si facea exercitii fizice, intr-o perioada in care acestea nu erau nici macar la moda.

Printesa Sisi, frumoasa si nefericita

Candva o sa scriu un articol despre toate mastile si baile pe care le facea pentru piele, unele de-a dreptul scarboase si epuizante.

In fiecare palat avea cate o sala “de forta”. Aici printesa Sisi ridica greutati si folosea aparatele existente in acea perioada.

Calatoriile erau importante. Aceasta a vizitat tari precum Anglia, Irlanda, Grecia, Elvetia, Ungaria fiind favorita. Motiv pentru care in perioada domniei sotului ei, Ungaria a si devenit partener egal al Imperiului Austro-Ungar.

Din nefericire, o puternica boala mintala a pus stapanire pe “imparateasa oamenilor”.

Calatoriile si excentritatile (si-a tatuat o ancora pe brat) au devenit rutina, pentru o printesa care avea deja probleme grave in ceea ce priveste sanatatea mintala.

In anul 1898 este ucisa (prin injunghiere) de un anarhist italian in Geneva (Elvetia).

sursa imaginii: http://bit.ly/2nvCRrd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.