Voi cum va machiati

Voi cum va machiati?

Am observat ca in ziua de azi aproape toate prietenele mele stiu sa se machieze si/sau sa machieze. Se pare ca doar eu am doua maini stangi.

Nu am fost pasionata de machiaj si probabil din acest motiv nu am castigat nici experienta necesara in realizarea unui machiaj bun, complex. Sunt convinsa ca daca as fi avut o mama care se aranja as fi fost si eu “pasionata”, insa maica-mea avea doar o cutie de farduri din Turcia (pe care o are si acum si e aproape noua, numai de cateva ori l-am machiat pe frate-miu).

Cu timpul insa am invatat si eu, din voie si nevoie, cum se face un machiaj “smokey eyes”, cum sa imi conturez frumos pometii si cum sa imi fac buzele sa para mai “carnoase”.

Recunosc ca m-au ajutat foarte mult tutorialele, sunt insa si multe situatii in care as fi avut nevoie de cursuri de make up, poate in felul acesta reuseam sa asimilez mult mai multe. Cu siguranta atunci cand cineva sta langa tine si iti explica ce ai facut bine si ce ai gresit, cand exersezi pe altcineva si nu doar pe tine, in oglinda, cand inveti de la profesionisti, ai sanse mult mai mari.

Cunosc foarte multe fete care traiesc din machiaj, fete ca mine si ca tine, si nu o duc rau. Au fost pasionate, au muncit mult si-au achizitionat produse de calitate si in felul acesta au reusit sa castige increderea clientelor.

Unele dintre ele au mers mai departe, au castigat diplome si premii importante, au ajuns atat de apreciate incat in ziua de astazi machiaza vedete sau sunt plecate prin alte tari.

Aceasta este dovada vie ca daca faci ceva cu pasiune, daca te implici, poti reusi chiar si atunci cand faci un lucru care pentru multi poate parea “comun”.

Cel mai mult imi doresc sa stiu sa machiez ca si un profesionist in perioada Halloween-ului pentru ca sunt foarte multe machiaje inspaimantatoare care te pot ajuta sa iesi din anonimat fara prea multe costuri.

Poate in viitor ma voi perfectiona, pana atunci insa ma rezum in a-mi realiza machiajele de zi cu zi, nimic strident, nimic sofisticat.

Voi in ce stadiu sunteti? Va machiati cu placere sau o faceti din necesitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.