vegan

Vom putea consuma carne fara sa ucidem animalele!

Sa nu mai consumi carne este la moda in zilele noastre. Nu vreau sa ii includ in aceasta categorie pe cei care au renuntat la carne inca din “cele mai vechi timpuri” cand “vedetele” nu declarau “raspicat” pe Instagram ca sunt vegane.

Am crescut si copilarit in mediul rural. Acolo unde oamenii consumau ceea ce produceau. Acolo unde intelegeai inca de mic ca pentru a avea ce manca in ziua urmatoare trebuia sa ai grija de animalele si gradina ta.

O alimentatie echilibrata este importanta!

Copil fiind am iubit animalele din curte, alaturi de care m-am jucat de multe ori. Am fost traumatizata cand am descoperit pentru prima data ca gaina mea preferata nu a ajuns in Rai pentru ca asa si-a dorit, ci pentru ca o omorase bunica.

O perioada am facut “greva foamei” si am renuntat sa mananc carne pentru ca nu suportam idee ca imi cunosteam personal fiecare masa.

Dar apoi, cu timpul, am citit despre evolutia oamenilor, am inteles de ce este important sa mananc si carne, si am incercat sa nu ma mai gandesc la asta.

Multe persoane aleg aceasta cale doar pentru ca asa fac vedetele!

Astazi observ ca foarte multe persoane nu mananca carne nu pentru ca au anumite probleme de sanatate sau pentru ca nu le face bine, ci doar pentru ca asa este la moda. Se ascund in spatele acestei declaratii prin faptul ca “iubesc animalele”. Si eu le iubesc, dar le si consum pentru ca … legea junglei.

Partea buna este ca lumea evolueaza, stiinta si ea, iar in viitorul nu foarte indepartat vom putea consuma carne fara sa mai ucidem animalele preferate.


Oare cum va fi atunci cand vor fi mai multe gaini, vaci, porci, decat oameni. Sau nu vor mai fi atat de multe pentru ca nu va mai exista nevoia cresterii lor.

Oamenii de stiinta au creat in laborator carne folosind celule recoltate de la animale pe care le-au multiplicat. Au obtinut astfel o bucata de carne care are gustul si aspectul celei “adevarate”.


Din pacate (sau din fericire) este foarte costisitor si anevoios procesul de producere a acestui tip de carne, dar este posibil.

Care va fi impactul asupra societatii si cum ne va ajuta sau nu in viitor o astfel de inventie, ramane sa vedem.

sursa imaginii: myproana.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.