Wolverine devine Jean Valjean

Ceea ce ma bucura in cadrul spectacolului oferit de lumea cinefila, este faptul ca nu trebuie sa mai astepti 2-3 ani sa apara un film care sa te “dea pe spate”. Tot mai des ies din sala de cinema incantata de ceea ce am vazut, fie ca zambetul imi “schimonoseste” fata, fie ca lacrimile imi ating usor obrazul, fie ca adrenalina ma face, cel putin, sa sar intr-un picior.
Nu am un actor sau un film preferat, imi plac mai multi actori in diverse situatii. Australianul Hugh Jackman este unul dintre actorii care ma impresioneaza, prin varietatea rolurilor pe care le-a interpretat cu succes. Multi actori se complac sa joace un rol foarte bine, apoi se “eticheteaza” cu acesta, insa Jackman reuseste sa fie atat omul de actiune cat si cel romantic, la fel de bine.

Jackman in Wolverine
hugh jackman

Les Miserables, de Victor Hugo, este unul dintre romanele de care m-am indragostit inca din copilarie. Trebuie sa recunosc ca am plans ore in sir, iar timp de 3 zile nu am lasat cartea din mana. Acesta este si motivul pentru care o sa astept cu nerabdare sa apara muzicalul Les Miserables in regia lui Tom Hopper (regizorul filmului Discursul regelui). Jean Valjean este interpretat de nimeni altul decat Hugh Jackman, nemilosul comisar Javert va fi interpretat de Russell Crowe (Gladiatorul), Madame Thenardier este interpretata de Helena Bonham Carter, iar Anne Hathaway o va interpreta pe Fantine. Asadar doar nume celebre, actori care deja s-au remarcat prin aparitii “de milioane”.

actorii din les miserables

Trebuie sa recunosc ca nu sunt innebunita dupa muzicaluri, dar stiu ca Jackman a fost selectat pentru acest rol dupa o auditie care a durat 3 ore. Iar talentul sau muzical si dorinta acerba pe care a avut-o pentru acest rol, alaturi de munca sustinuta a unei echipe puternice, cu siguranta ma vor face sa plang pe note muzicale. Pentru acest rol australianul a slabit foarte mult, are barba lunga, o tunsoare greu de descris si haine ponosite. Daca il vedem pe strazile din Londra (acolo se filmeaza) il putem usor confunda cu un cersetor.

Jean Valjean
Hugh Jackman in Mizerabilii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.