castelul-de-lut

Zane, povesti si castele fermecate

Uneori si Facebook-ul isi are meritul lui. Sau cel putin asta cred in momentul de fata. De ce scriu asta? Pentru ca urmarind ceea ce urmaresc eu de obicei pe aceasta retea de socializare, si anume moda, am descoperit un castel ca-n povesti, facut din lut.

Sa incep cum se incepe, cu inceputul. Stiti deja ca sunt ardeleanca, una prea mandra de zona ei (adica Moata) si mai stiti probabil ca ador povestile (sau va zic acum pentru prima data, nu conteaza!).

Ei bine, daca as fi avut talent la desen si multa-multa imaginatie, cu siguranta mi-ar fi placut sa fac eu Castelul de lut din Valea Zanelor.

Pe drumul care leaga Sibiul de Fagaras, un drum de o frumusete aparte (E68), mai aproape insa de orasul Sibiu, veti intalni satul Porumbacu de Jos. Din acest sat urmati drumul care duce spre Porumbacul de Sus si aici gasiti stand mandru castelul despre care va ziceam.

castelul din valea zanelor

castelul din valea zanelor

Povestea castelului este una simpla si neterminata inca, la fel ca si castelul in sine. Un bucurestean satul de “forfota” zilnica a orasului, tanjeste dupa amintirea vacantelor din copilarie pe care le petrecea la bunici (acestia locuiau in zona Fagarasului.

Devenit deja tata, bucuresteanul decide ca ar fi timpul sa isi schimbe viata si sa isi invete copilul ce inseamna adevaratele valori in viata (sau cel putin asta cred eu ca si-a dorit).

Si dupa ani si ani de munca, dupa multe situatii problematice depasite cu succes, a reusit sa inceapa sa prinda contur acest frumos castel facut din lut.

Am descoperit intamplator castelul, urmarind cateva poze de la o prezentare de moda. Chiar daca vazusem doar cateva cadre, a fost suficient sa incep sa caut mai multe despre acel loc care nu parea a fi in Romania.

castelul de lut

castelul de lut

Zona respectiva are o frumusete aparte, iar din punctul meu de vedere Castelul de lut se integreaza perfect in peisaj. Partea buna este ca acest castel va fi o pensiune, asadar fiecare isi va putea trai propria poveste cu zane in el. Partea mai putin buna este ca inca nu este finalizat interiorul, asa ca mai avem ceva-ceva de asteptat.

Partea si mai buna este ca sunt sigura ca rezultatul final va fi cel putin exceptional. La cum arata pana acum exteriorul sunt slabe sansele sa nu fie ceva deosebit.

Nu ii cunosc pe proprietari. Vreau doar sa le doresc “nervi de otel” pentru ca in Romania nu e deloc usor sa iti duci visul pana la capat.

Nu o sa va ofer detalii “tehnice” despre Castelul de lut din Valea Zanelor pentru ca mi-ar placea sa mergeti chiar voi acolo si sa aflati tot ce va intereseaza, atunci cand o fi gata.

sursa imaginilor: https://www.facebook.com/casteluldelut/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.