ziua internationala a animalelor

Ziua Internationala a Animalelor: 4 Octombrie

In fiecare an, in data de 4 Octombrie, sarbatorim “World Animal Day” adica “Ziua Internationala a Animalelor”. A fost aleasa aceasta data pentru ca este sarbatorit Francis din Assisi, Sfantul Patron al Animalelor.

Prima sarbatorire a acestei zile a avut loc in data de 24 Martie, anul 1925, in Berlin, Germania. Mai bine de 5000 de persoane au participat la evenimentul organizat de catre scriitorul si publicistul german Heinrich Zimmermann.

In data de 4 Octombrie sarbatorim drepturile animalelor

Patru ani mai tarziu (in anul 1929) evenimentul a fost corelat cu Sarbatoarea Sfantului Francis din Assisi si mutat in data de 4 Octombrie. Din anul 1931 aceasta data devine acceptata si sarbatorita la nivel mondial.

Astazi este o zi dedicata drepturilor animalelor. Trebuie sa incercam sa facem cat mai multe fapte bune care le-ar putea imbunatati calitatea vietii.

Cruzimea impotriva animalelor a fost si va fi inca, pentru ca pornirile salbatice de vanator nu vor putea fi “sterse” din ADN-ul uman.

Este bine ca macar din cand in cand sa ne amintim ca fiecare animal este important pe planeta, acesta “jucand” un rol esential in calitatea vietii.

Spune NU abuzului impotriva animalelor!

Nu ar trebui sa cadem dintr-o extrema in alta si sa devenim vegetarieni, doar pentru a opri abuzul impotriva animalelor sacrificate pentru a fi consumate.

Trebuie sa gasim un echilibru in tot ceea ce facem. Abuzul impotriva animalelor inseamna sa distrugi o specie sau sa o aduci pe cale de disparitie.

Abuzul inseamna sa lovesti, maltratezi sau chiar omori inutil animalele, nu atunci cand viata ta este pusa in pericol.

Abuzul inseamna sa le vanezi doar pentru propria placere, nu pentru a le ajuta eliminand exemplarele prea batrane sau prea bolnave. Abuzul inseamna sa profiti de pozitia ta in lantul trofic si sa nu fii om!

Incercati sa faceti bine atunci cand puteti! Sa incurajati, sa dati sfaturi sau sa ajutati atunci cand aveti ocazia!

sursa imaginii: http://bit.ly/2hNHw8o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.