ziua nationala a romaniei

Ziua nationala a Romaniei, cu bune si rele, a trecut si anul acesta!

A fost si a trecut 1 Decembrie. Inca o data a fost Ziua Nationala a Romaniei.

An de an gandurile si sentimentele noastre pentru tara in care ne-am nascut ar trebui sa fie mai puternice. Uneori insa se pare ca istoria ne invata ca nu este chiar asa.

Sunt curioasa daca ar mai exista acele lupte pe viata si pe moarte pentru a ne apara granitele. Cred ca nu!

Oare din cauza ca nu ne mai iubim tara? Sau din cauza ca cei care ne conduc isi urmaresc doar propriile interese, no matter what.

Scriam anul trecut despre faptul ca unii romani nici nu stiu ca traiesc in Romania si ca ieri a fost ziua nationala.

Numarul acestora este in crestere.

Ziua nationala nu e ce ar trebui sa fie

Satui de un sistem educational pus incet-incet la pamant. De lipsa unui sistem de sanatate eficient. Dar si de lipsa infrastructurii si a organizarii (pe toate planurile), romanii capabili isi parasesc incet tara.

Sunt multi, milioane deja.

Pleaca oamenii harnici si cei inteligenti. Pleaca si cei care merg la furat, e drept.

Cei care raman, din categoria celor harnici si inteligenti, se plafoneaza in acest sistem. Unii dintre ei reusesc sa infrunte statul si sa-si faca afaceri prospere. Sunt prea putini.

Altii isi dau seama ca nu ai cum si devin corupti. Iar unii aleg sa lucreze in corporatii si multinationale, cu toate ca parca ar pleaca “dincolo”, daca ar avea sansa.

Dar toti acestia sunt prea putini. Fiecare alegere, fiecare iesire in strada, ne demonstreaza ca acestia sunt prea putini.

Mandrii ca suntem romani?

Restul sunt usor manipulati, cu o educatie precara, in conditiile in care banii pe care ii castiga le ajung doar sa traiasca de la o luna la alta.

Spalati pe creier de tot ce apare la TV, pentru ca nu au posibilitatea sa vada mai mult de atat (si financiara si intelectuala).

Si ei au drept de vot si sunt mai multi ca si noi. Si tara asta are datorii de miliarde, o economie la pamant, coruptie la cele mai inalte cote.

Ne rade lumea-n fata, dar noi tot ne dam mandri si falosi. Neam de Daci si Romani, tari de gura, dar ne-am intors cu fundul ori de cate ori a fost cazul.

Se rascolesc in mormant strabunii care au murit pentru ca noi sa ajungem aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.